Eksperti izceļ "augsto" un "zemo" sezonu nekustamā īpašuma tirgū.

  • 07.06.2023
  • Jaunumi

Kā norāda Luminor Bank mājokļu kredītu nodaļas vadītājs Kaspars Sausais, Vēsturiski pavasaris un rudens ir aktīvākie periodi mājokļu tirgū, savukārt vasara un ziema ir salīdzinoši mierīgi. Vispārējai aktivitātei un pircēju optimismam ietekmē laika apstākļi, tas ir, emocionālais aspekts ir raksturīgs.

Vispasīvākie mēneši nekustamā īpašuma tirgū ir janvāris un februāris. Pēc tam seko visaktīvākie mēneši - marts, aprīlis un maijs. "Augstās" sezonas sākums ir atkarīgs no laika apstākļiem, kas savukārt ietekmē būvniecības darbus. Ziemā privātmāju un zemes apskats ir ierobežots, tāpēc darījumi tiek atlikti uz vēlāku laiku.

Vienlaicīgi bankas eksperti iesaka apskatīt nekustamo īpašumu jebkurā laika apstākļos. Piemēram, pavasara plūdu laikā var novērtēt vispārējo mitruma līmeni un iespējamās applūstošās vietas, rudenī un ziemā pārbaudīt piebraucamo ceļu kvalitāti utt.

Tomēr pagājušajā gadā tirgus aktivitāti vairāk ietekmēja makroekonomiskie, nevis laikapstākļi, tāpēc gada otrajā pusē tirgus bija klusāks.

Vasaras mēneši ir atvaļinājumu laiks, un iedzīvotāji izvēlas atlikt darījumus līdz rudenim. Septembrī, jeb ar jauno mācību gadu sākumu tirgus atkal atdzīvojas. Maksimums samazinās tuvojoties gada beigām. Tajā pašā laikā šajā periodā ir augsta aktivitāte īres mājokļu tirgū.

Kā norāda eksperti, daudzi vēlas pabeigt darījumus līdz Ziemassvētkiem, lai varētu to sagaidīt savās jaunajās mājās.

Avots: delfi.lv

Jaunākās ziņas

  • 19.03.2024
  • Jaunumi

Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi.

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, liecina nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu Banka" apkopotie dati.

turpināt lasīt
  • 30.01.2024
  • Jaunumi

Skaidrojam, kā palielināt ienākumus no nekustamā īpašuma iegādes Dubaijā.

Svarīgs jautājums tiem, kuri vēlas gūt maksimālu peļņu no savām investīcijām Dubaijā.

turpināt lasīt
  • 17.01.2024
  • Jaunumi

No 2024.gada 1. februāra iebraukšana Jūrmalā maksās 3 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalā īpaša režīma zonā būs 3 eiro līdzšinējo 2 eiro vietā un iebraukšanas maksa būs spēkā visa gada garumā.

turpināt lasīt