Eksperti izceļ "augsto" un "zemo" sezonu nekustamā īpašuma tirgū.

  • 07.06.2023
  • Jaunumi

Kā norāda Luminor Bank mājokļu kredītu nodaļas vadītājs Kaspars Sausais, Vēsturiski pavasaris un rudens ir aktīvākie periodi mājokļu tirgū, savukārt vasara un ziema ir salīdzinoši mierīgi. Vispārējai aktivitātei un pircēju optimismam ietekmē laika apstākļi, tas ir, emocionālais aspekts ir raksturīgs.

Vispasīvākie mēneši nekustamā īpašuma tirgū ir janvāris un februāris. Pēc tam seko visaktīvākie mēneši - marts, aprīlis un maijs. "Augstās" sezonas sākums ir atkarīgs no laika apstākļiem, kas savukārt ietekmē būvniecības darbus. Ziemā privātmāju un zemes apskats ir ierobežots, tāpēc darījumi tiek atlikti uz vēlāku laiku.

Vienlaicīgi bankas eksperti iesaka apskatīt nekustamo īpašumu jebkurā laika apstākļos. Piemēram, pavasara plūdu laikā var novērtēt vispārējo mitruma līmeni un iespējamās applūstošās vietas, rudenī un ziemā pārbaudīt piebraucamo ceļu kvalitāti utt.

Tomēr pagājušajā gadā tirgus aktivitāti vairāk ietekmēja makroekonomiskie, nevis laikapstākļi, tāpēc gada otrajā pusē tirgus bija klusāks.

Vasaras mēneši ir atvaļinājumu laiks, un iedzīvotāji izvēlas atlikt darījumus līdz rudenim. Septembrī, jeb ar jauno mācību gadu sākumu tirgus atkal atdzīvojas. Maksimums samazinās tuvojoties gada beigām. Tajā pašā laikā šajā periodā ir augsta aktivitāte īres mājokļu tirgū.

Kā norāda eksperti, daudzi vēlas pabeigt darījumus līdz Ziemassvētkiem, lai varētu to sagaidīt savās jaunajās mājās.

Avots: delfi.lv

Jaunākās ziņas

  • 19.06.2024
  • Jaunumi

Dubaija joprojām ir viens no pievilcīgākajiem un pieprasītākajiem mājokļu tirgiem pasaulē.

Savukārt Jūrmalas un Rīgas dzīvokļu un privātmāju tirgi pēc divus gadus ilgušās vārguļošanas, kas izpaudās kā cenu un darījumu skaita kritums, ir nonākuši dabiskas atveseļošanās posmā. Visgaidītākā perspektīva tajos ir pircēju aktivizēšanās. Un VIP REAL profesionāļu komanda ir gatava sniegt viņiem, kā arī visām nekustamā īpašuma darījumu pusēm pilnvērtīgu un vispusīgu palīdzību gan Latvijā, gan Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nekustamā īpašuma tirgū.

turpināt lasīt
  • 30.05.2024
  • Jaunumi

Dubaija atkal pārspēj rekordus

Mēs jums pastāstīsim, kas notiek tirgū. Sāksim ar galveno jaunumu – villas Dubaijā pārspējušas desmit gadu rekordu. Villu vidējās izmaksas par kvadrātmetru pirmo reizi 10 gadu laikā sasniedza $5,860.

turpināt lasīt
  • 03.05.2024
  • Jaunumi

Jūrmalas skaistākie nami, kas šogad izvirzīti vēsturiskās arhitektūras balvai.

Jau trešo gadu Jūrmalas pašvaldība pasniegs vēsturiskās arhitektūras balvas iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunoto, restaurēto un pārbūvēto Jūrmalas vēsturisko ēku īpašniekiem. Šis gads izceļas ar īpaši kvalitatīviem un vērtīgiem projektiem, norāda konkursa rīkotāji.

turpināt lasīt