Dubaijas lielākā banka Emirates NBD sāka bloķēt Krievijas pilsoņu kontus.

  • 26.04.2023
  • Jaunumi

Cilvēki vienmēr cenšas saglabāt un palielināt savus uzkrājumus un šim nolūkam izmanto dažādus rīkus. Viens no populārākajiem veidiem ir nekustamā īpašuma iegāde.

Ziņas, kas, šķiet, sajūsmināja visu investīciju pasauli: "Dubaijas lielākā banka Emirates NBD sāka bloķēt Krievijas pilsoņu kontus.."

Un tātad, kam šis jauninājums attiecas un vai tas ietekmēs nekustamo īpašumu iegādi Krievijas pilsoņiem.

Jebkādi kuponi, dividendes un ieņēmumi no Krievijas klientu vērtspapīru pārdošanas ENBD tiks pārskaitīti uz atsevišķu kontu. Diemžēl, Krievijas pilsoņi nevarēs tos pārskaitīt uz savu kontu ENBD. Sarežģītāks kļūst arī vērtspapīru pārdošanas mehānisms, kas rada papildu riskus pārdevējam.

Ierobežojumi neattiecas uz ES, Eiropas Ekonomikas zonas vai Šveices rezidentiem.

Diemžēl, Krievijas klientiem ar AAE rezidenci nav izņēmumu. Pastāv bažas, ka citas AAE bankas var sākt ierobežot Krievijas pilsoņu investīciju aktivitātes.

Taču lielākoties tas attiecas uz turīgiem Krievijas investoriem, kuri masveidā pārskaitīja aktīvus uz ENBD, kuri glabājās Eiropas depozitārijā. 

Jāatzīmē, ka tie nav bankas konti, bet gan investīciju konti!

Līdz ar to šie jauninājumi nekādā veidā nav saistīti ar nekustamo īpašumu iegādes procesu un nerada iespējamus riskus, pārskaitot līdzekļus pirkšanas-pārdošanas darījuma brīdī.

Viena no galvenajām priekšrocībām, investējot nekustamajā īpašumā, ir stabilitāte. Arī krīzes apstākļos nekustamo īpašumu var izdevīgi pārdot vai iznomāt un ar laiku tā vērtība tikai pieaug.

Avoti: Forbes / RBC.


Jaunākās ziņas

  • 19.03.2024
  • Jaunumi

Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi.

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, liecina nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu Banka" apkopotie dati.

turpināt lasīt
  • 30.01.2024
  • Jaunumi

Skaidrojam, kā palielināt ienākumus no nekustamā īpašuma iegādes Dubaijā.

Svarīgs jautājums tiem, kuri vēlas gūt maksimālu peļņu no savām investīcijām Dubaijā.

turpināt lasīt
  • 17.01.2024
  • Jaunumi

No 2024.gada 1. februāra iebraukšana Jūrmalā maksās 3 eiro.

Iebraukšanas maksa Jūrmalā īpaša režīma zonā būs 3 eiro līdzšinējo 2 eiro vietā un iebraukšanas maksa būs spēkā visa gada garumā.

turpināt lasīt