Trešajā ceturksnī nekustamais īpašums paaugstinājās par 3,2%.

  • 21.12.2023
  • Jaunumi

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) fiksē Latvijas nekustamo īpašumu cenu pieaugumu. Vismaz tādi procesi atspoguļoti 2023. gada trešā ceturkšņa statistikā. Saskaņā ar to mūsu valstī nekustamo īpašumu cena pieauga par 3,2% gadā.

Dzīvokļi jaunajos projektos 2023. gada trešajā ceturksnī izmaksāja pircējiem par 15,6% dārgāk kā tajā pašā periodā gadu iepriekš. Negatīvos CSP rādītājus reģistrēja tikai salīdzinot 2023. gada trešā un otra ceturkšņa cenas, un tie nebija nozīmīgi- mīnus 0,9%.

Žurnāla m2 un portāla varianti.lv redzējumā tas izskatās nedaudz citādāk: vairumā Latvijas nekustamo īpašumu segmentā cenas nemazinās, bet koriģējas uz leju no 2022. gada vasaras. Tomēr, pēc mūsu domām, šis process tuvojas savam nobeigumam, un Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ir tuvu savam zemākajam punktam.

Avots: varianti.lv

Jaunākās ziņas

  • 19.06.2024
  • Jaunumi

Dubaija joprojām ir viens no pievilcīgākajiem un pieprasītākajiem mājokļu tirgiem pasaulē.

Savukārt Jūrmalas un Rīgas dzīvokļu un privātmāju tirgi pēc divus gadus ilgušās vārguļošanas, kas izpaudās kā cenu un darījumu skaita kritums, ir nonākuši dabiskas atveseļošanās posmā. Visgaidītākā perspektīva tajos ir pircēju aktivizēšanās. Un VIP REAL profesionāļu komanda ir gatava sniegt viņiem, kā arī visām nekustamā īpašuma darījumu pusēm pilnvērtīgu un vispusīgu palīdzību gan Latvijā, gan Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) nekustamā īpašuma tirgū.

turpināt lasīt
  • 30.05.2024
  • Jaunumi

Dubaija atkal pārspēj rekordus

Mēs jums pastāstīsim, kas notiek tirgū. Sāksim ar galveno jaunumu – villas Dubaijā pārspējušas desmit gadu rekordu. Villu vidējās izmaksas par kvadrātmetru pirmo reizi 10 gadu laikā sasniedza $5,860.

turpināt lasīt
  • 03.05.2024
  • Jaunumi

Jūrmalas skaistākie nami, kas šogad izvirzīti vēsturiskās arhitektūras balvai.

Jau trešo gadu Jūrmalas pašvaldība pasniegs vēsturiskās arhitektūras balvas iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunoto, restaurēto un pārbūvēto Jūrmalas vēsturisko ēku īpašniekiem. Šis gads izceļas ar īpaši kvalitatīviem un vērtīgiem projektiem, norāda konkursa rīkotāji.

turpināt lasīt