Plaša izvēle.

  • 22.11.2023
  • Jaunumi

Rudens vidū potenciālie pircēji Rīgā varēja izvēlēties aptuveni no 4400 dzīvokļu piedāvājumiem, no kuriem lielākā daļa (2235) bija sērijveida dzīvokļi. Savukārt jaunajos projektos no attīstītājiem bija piedāvāti 1350 varianti.

Vidējā piedāvājuma cena, pēc analītiķu novērojumiem, bija 2785 eiro par kvadrātmetru, tikmēr reālie darījumi, saskaņā ar ierakstiem Zemesgrāmatā, notika par 2630 eiro par kvadrātmetru. Otrreizējā tirgus dzīvokļu pārdošanas darījumi jaunajos projektos, kas būvēti pēc 2002. gada Rīgas centrā, vidēji notika par 2650 eiro par kvadrātmetru, mikrorajonos - par 1950 eiro. Analītiķi noteikuši vidējo dzīvokļu cenu mikrorajonos Rīgā ir 1010 eiro par kvadrātmetru, centrā - 1410 eiro. Tajā pašā laikā vidējais nekustamā īpašuma pārdošanas laiks Latvijā, saskaņā ar "Nekustamā īpašuma pircēju uzticības indeksu", ir 85 dienas, ja objekts ir pārdošanā par tirgus cenu. Mēneša laikā tiek realizētas tikai 7% pirmo reizi piedāvāto dzīvokļu un māju. 

Pētījums liecina, ka Latvijas iedzīvotāji arvien vairāk apzinās situāciju, kas šobrīd ir novērojama tirgū: ja pavasarī gandrīz puse pārdevēju prasīja pārāk augstas cenas par savu īpašumu, tad tagad šādu optimistu daļa ir samazinājusies līdz 24%. Un rudenī no tirgus pilnībā ir pazuduši pircēji, kuri piekrīt maksāt par dzīvokli augstāku cenu nekā tā, kas bija norādīta sludinājumā.

Attiecībā uz īres dzīvokļiem Rīgā, pēc analītiķu aprēķiniem, izvēle bija mazāka - 2870 dzīvokļu varianti, no kuriem aptuveni 60% bija projektos, kas būvēti pēdējo divu desmitgadu laikā. Jāatzīmē, ka oktobra piedāvājums rīdzinieku dzīvokļu pārdošanai bija par 7% mazāks nekā septembrī, īres dzīvokļu gadījumā - par 5%. Tomēr tas joprojām ir viens no augstākajiem rādītājiem pēdējo desmit gadu laikā.

Avots: varianti.lv


Jaunākās ziņas

  • 24.04.2024
  • Jaunumi

Dubaija pirmo reizi iekļuva TOP-10 prestižo pilsētu reitingā.

Pilsētu stratēģiju institūts Mori Memorial fonds, kas 15 gadus mēra 6 galvenās funkcijas un 70 rādītājus 48 lielākajām pasaules pilsētām un katru gadu apkopo tos Global Power City Index (GPCI), publicēja šī gada datus.

turpināt lasīt
  • 19.03.2024
  • Jaunumi

Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi.

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, liecina nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu Banka" apkopotie dati.

turpināt lasīt
  • 30.01.2024
  • Jaunumi

Skaidrojam, kā palielināt ienākumus no nekustamā īpašuma iegādes Dubaijā.

Svarīgs jautājums tiem, kuri vēlas gūt maksimālu peļņu no savām investīcijām Dubaijā.

turpināt lasīt