Dubaija pirmo reizi iekļuva TOP-10 prestižo pilsētu reitingā.

  • 24.04.2024
  • Jaunumi

Dubai pirmo reizi iekļuva desmitniekā, ieņemot 8. vietu (pacēlusies no 11. vietas), kļūstot par pirmo Vidusjūras reģiona pilsētu, kas jebkad ir parādījusies desmitniekā visos 15 gadu pētījumos.


Tiek uzsvērts, ka starptautiskie konflikti, augsta inflācija un cilvēku darba un dzīves stila maiņa ievērojami ietekmēja šogadējo reitingu.


Tātad Dubai pacēlās uz 8. vietu, pateicoties būtiskajiem uzlabojumiem šādās galvenajās jomās:

- ekonomika (1. vieta pēc "Uzņēmējdarbības nodokļa likmes" un strauja pāreja no 23. uz 10. vietu pēc "Darba samaksas līmeņa");

- kultūras mijiedarbība (1. vieta pēc "Ārzemju iedzīvotāju skaita" un 2. vieta pēc " Lukss numuru skaita viesnīcās");

- dzīves ērtums (1. vieta pēc "Bezdarba līmeņa " un "Darba veidu elastības");

- pieejamība (1. vieta pēc "Vidējās kustības ātruma").

Ziņojumā tiek uzsvērts, ka Dubaija neatlaidīgi tuvojas, lai kļūt par galveno pilsētu Vidusjūras reģionā, līdzīgi kā Londona Eiropā un Ņujorka Amerikā.


Draugi, pastāvīgie mana kanāla lasītāji šeit neatradīs neko jaunu - es neapstājos atkārtot to atkal un atkal: Dubaija, pateicoties skaidriem mērķiem un izlīdzinātai politikai, nepārtraukti kļūst par līderi reģionā (nebrīnīšos, ja GPCI rādītājus izmanto kā KPI dažādās pilsētas attīstības virzienos).

Tas ļauj ar pārliecību teikt, ka pilsēta turpina attīstīties, piesaistīs ārvalstu investīcijas, un "zelta pilsēta" turpinās augt.

Jaunākās ziņas

  • 03.05.2024
  • Jaunumi

Jūrmalas skaistākie nami, kas šogad izvirzīti vēsturiskās arhitektūras balvai.

Jau trešo gadu Jūrmalas pašvaldība pasniegs vēsturiskās arhitektūras balvas iepriekšējā gadā viskvalitatīvāk atjaunoto, restaurēto un pārbūvēto Jūrmalas vēsturisko ēku īpašniekiem. Šis gads izceļas ar īpaši kvalitatīviem un vērtīgiem projektiem, norāda konkursa rīkotāji.

turpināt lasīt
  • 24.04.2024
  • Jaunumi

Dubaija pirmo reizi iekļuva TOP-10 prestižo pilsētu reitingā.

Pilsētu stratēģiju institūts Mori Memorial fonds, kas 15 gadus mēra 6 galvenās funkcijas un 70 rādītājus 48 lielākajām pasaules pilsētām un katru gadu apkopo tos Global Power City Index (GPCI), publicēja šī gada datus.

turpināt lasīt
  • 19.03.2024
  • Jaunumi

Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi.

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, liecina nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu Banka" apkopotie dati.

turpināt lasīt