Kādi faktori ietekmē īres dzīvokļa cenu Dubaijā?

  • 07.11.2023
  • Jaunumi

Kādi faktori ietekmē īres dzīvokļa cenu Dubaijā? 


Skaidrs, ka dzīvokļa iegāde Dubaijā īres nolūkos ir viena no stabilākajām ieguldījumu formām. Shēma ir intuitīvi saprotama: iegādājies dzīvokli - izīrē to - saņem pastāvīgu mēneša ienākumu valūtā.


Kāpēc šai stratēģijai ir zems riska līmenis?


Pirmkārt, aktīvs tūrisms. Šogad Dubaija pieņēma jau vairāk nekā 5 miljonu ceļotāju. Otrkārt, cilvēki no visas pasaules pārceļas uz Dubaiju, lai šeit strādātu un uzsāktu savu uzņēmējdarbību. Tāpēc jums nebūs problēmu atrast īrniekus.


Tomēr šeit ir arī savi nianses. Tagad mēs pastāstīsim, kādi faktori ietekmē īres cenu.


• Stratēģija: ilgtermiņa vai īstermiņa īre?

Ja plānojat pelnīt no īstermiņa īres, izvēlieties vispopulārākos tūristu rajonus. Ilgtermiņa īres gadījumā svarīga ir infrastruktūra-metro, skolas, bērnudārzi, klīnikas un veikali.


 Atrašanās vieta

Neskatoties uz visu, cilvēki dodas uz Dubaiju, lai baudītu jūru, tāpēc piekrastes rajoni ir populāri: Dubai Marina, JBR, Palm Jumeirah, Emaar Beachfront, Creek Harbour. Jumeirah Village Circle, Al Furjan, Dubai Studio City, Business Bay rajoni ir ļoti pieprasīti pircēju vidū.


 Skats pa logu

Ja Jūs iegādājaties apartamentu ar skatu, tas piešķir +100 punktus īres cenai. Cilvēki ir gatavi maksāt par iespēju baudīt Persijas līča ūdeņus vai apbrīnojamus saulrietus Burža Khalifa fonā.


 Remonts

Dzīvokļa mēbelēšana, lai atrastu ilgtermiņa īrnieku, ir svarīga veiksmīgai īrei. Skaidrs, ka īrnieki vairāk priecātos īrēt dzīvokli ar svaigu remontu un visām nepieciešamajām ērtībām. Saskaņā ar jūnija statistiku, 64% īrnieku meklēja mēbelētu nekustamo īpašumu. Starp citu, daudzi attīstītāji pārdod pilnībā mēbelētus dzīvokļus.


Ko īrē Dubaijā?


Dubaijas nekustamā īpašuma tirgū rodas jaunas patērētāju vēlmes. Ja agrāk visi vēlējās dzīvot studijās, tagad īrniekus vairāk interesē nekustamie īpašumi ar lielāku guļamistabu skaitu.

Kopumā 79,8% īrnieku meklē dzīvokļus, bet 20,2% - villas un mājas.


Mēbeles

• Dzīvokļi: aptuveni 64% īrnieku dod priekšroku mēbelētiem nekustamajiem īpašumiem, bet pārējie meklēja dzīvokļus bez mēbelēm.

• Villas: šeit gandrīz pusē gadījumu ir īrnieki, kuri vēlas dzīvot privātmājā, pārsvarā (53%) meklēja objektu bez mēbelēm, bet 47% mēbelētas villas un mājas.

Saskaņā ar statistiku, mēbelētu dzīvokļu īre ir pieprasīta lielākajai īrnieku daļai, jo šajā gadījumā viņiem ir mazāk problēmu ar Ejari un Dewa pakalpojumiem, komunālajiem maksājumiem utt.


Cik guļamistabu

• 55% īrnieku meklēja dzīvokļus ar 1 guļamistabu, pēc tiem sekoja dzīvokļi ar 2 guļamistabām, kas veidoja 24% no īrnieku izvēles, bet 6% bija studijas.

• Attiecībā uz villām un mājām, 42% īrnieku pirmkārt meklēja tos ar 3 guļamistabām, un 35,5% meklēja variantus ar 4 guļamistabām vai vairāk.

Tie ir interesanti statistikas dati. Tas ļauj mums saprast, ka cilvēkus interesē nekustamais īpašums Dubaijā un viss, kas ar to saistīts.

Avots: Property Finder, DXBInteract"

Jaunākās ziņas

  • 24.04.2024
  • Jaunumi

Dubaija pirmo reizi iekļuva TOP-10 prestižo pilsētu reitingā.

Pilsētu stratēģiju institūts Mori Memorial fonds, kas 15 gadus mēra 6 galvenās funkcijas un 70 rādītājus 48 lielākajām pasaules pilsētām un katru gadu apkopo tos Global Power City Index (GPCI), publicēja šī gada datus.

turpināt lasīt
  • 19.03.2024
  • Jaunumi

Rīgas nekustamo īpašumu tirgū gads sācies ar izaugsmi.

Nekustamo īpašumu sludinājumu portālos gads sācies ar izaugsmi - pieaugušas pārdošanas cenas visās būtiskākajās nekustamo īpašumu kategorijās, arī sērijveida dzīvokļiem, janvārī kāpušas arī prasītās īres maksas, liecina nekustamo īpašumu analīzes rīka "Cenu Banka" apkopotie dati.

turpināt lasīt
  • 30.01.2024
  • Jaunumi

Skaidrojam, kā palielināt ienākumus no nekustamā īpašuma iegādes Dubaijā.

Svarīgs jautājums tiem, kuri vēlas gūt maksimālu peļņu no savām investīcijām Dubaijā.

turpināt lasīt